Waarom Excel

Momenteel is Power BI de tool een van de beste tools voor alle uw business intelligence, maar als je echt de details wilt in duiken of adhoc vragen wilt beantwoorden of een  tussentijdse rapportages wilt gaan maken is er niks zo praktics en inzichtelijk als Excel, waar in u zelf zonder consultancy uw eigen opstelling kunt gaan maken zonder hulp van een consultant.
Hiervoor hebben wij een Eigen Excel-Addin ontwikkeld met 10 tallen standaard rapportages.

Normaal is Excel altijd een hoop knip en plak werk. Bij ons niet uw Excel is gelinked met Exact. Wij vullen 2 van de krachtigste Excel objecten draaitabellen en lijst.

Voorbeeld van een tussentijdse rapportage

 

Draaitabellen

Een van de meest krachtige analysetools binnen Excel is de draaitabel. Hiermee kunt u op bijna elke denkbare wijze gegevens samenvatten en weergeven en dit door slechts enkel met velden te slepen en te filteren van velden. De draaitabel is opgebouwd uit de detailgegevens. Deze zijn met één klik op de muis op te vragen. Vanuit hier kunt u doorklikken op de bedragen zodat u ziet hoe het bedrag is opgebouwd, daarbij is het met de Excel Controller zelfs mogelijk om de gescande factuur in te zien.

Met draaitabellen kunt u zelf duizenden rapportages bouwen. De Excel Controller haalt de data direct uit de bron op, zo beschikt u over miljoenen regels realtime en dat over meerdere databases. En dit alles met behulp van onze standaard kenniscontainers. Er hoeft dus geen consultant aan te pas te komen!

Voorbeeld films van vragen die kunt beantwoorden met een resultatenrekening zijn:

Wij hebben een gratis cursus gemaakt over het gebruik van draaitabellen. Deze kunt u aanvragen op http://www.excelcontroller.nl/index.php/gratis-software/producten

Lijsten

Lijsten zijn direct met uw administratie(s) gekoppeld zijn en snel te vernieuwen. Met deze lijsten kunt bijvoorbeeld:

  • Grootboekkaart ophalen;
  • Openstaande posten met grafiek;
  • Complete managementrapportages maken;
  • Controle lijsten (bijvoorbeeld dubbele inkoopnota’s);